Is jouw businessmodel duidelijk?

2 maart 2019

Is jouw businessmodel duidelijk?

Het businessplan dat een ondernemer opmaakt om te kijken of het idee praktisch haalbaar is, bestaat uit verschillende onderdelen, uit een bepaalde structuur.  

Een van die onderdelen is het businessmodel, dat op zich dan weer bestaat uit negen bouwstenen die de basis vormen voor het Business Model Canvas. Het  helpt om uw strategie in kaart te brengen, van een nieuwe organisatie of om een bestaande organisatie te analyseren. De lezers van uw businessplan krijgen een duidelijk visueel overzicht van uw businessmodel. 

De voordelen van een businessmodel

  • Het helpt om uw businessplannen te vertalen naar uw business-processen.
  • U kan het gebruiken als check van uw bestaande onderneming, om alles goed in kaart te brengen en te overdenken.
  • Ook kan het gebruikt worden om uw medewerkers op één en dezelfde lijn te krijgen.
  • En het kan zelf dienen om uw persoonlijk businessmodel te analyseren.
  • ...

We hebben voor u drie templates gemaakt die u kan gebruiken om uw eigen Business Model Canvas op te stellen.

 Een voorbeeld van een canvas  met  de nodige uitleg.
Een template dat je kan invullen met nog want info.
Een blanco dat direct te  gebruiken is.Wil je graag meer weten over het volledige plaatje? Aarzel dan niet om onze vierluik te lezen! In deel 1 gaan we dieper in op het belang van budgetteren binnen een bedrijf. Deel 2 geeft concrete tips om correct te budgetteren en deel 3 geeft een gedetailleerde uitleg over hoe je een correcte prognose kon opmaken. In deel 4 gaan we dieper in op statistieken en KPI's. Wens je een virtueel finance-team om je te ondersteunen? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x