Houd uw cash stromend!

21 februari 2019

Houd uw cash stromend!

Grote of kleine, ja, zelfs succesvolle bedrijven kunnen cash flow problemen hebben. Misschien heeft u een paar langzame maanden, onverwachte kosten, of verlies je een belangrijke klant. Vooral als u een kleine onderneming bent met slechts een of twee klanten. Maar er is goed nieuws. Er is een manier om uw rekeningen te betalen, zelfs in die moeilijke periode. Overweeg deze strategieën om uw geld te laten stromen.

Een plan 

Het is essentieel voor een bedrijf om een budget te hebben om het bedrijf vlot te laten verlopen. Naarmate de tijd verstrijkt, kunt u de hoogte- en dieptepunten van uw bedrijf identificeren en voorspellen. Het is dan een stuk eenvoudiger om geld opzij te zetten voor die lage cash flow tijden.

Een goed boekhoudprogramma

Als u een goed boekhoudprogramma gebruikt, kunt u bepalen hoeveel cash flow uw bedrijf op een bepaald moment produceert. U kunt rapporten genereren om het hele jaar door de cash flow trends van uw bedrijf in kaart te brengen. Met verloop van tijd heeft u het vermogen om te voorspellen en u voor te bereiden op een iets magere periode op gebied van cash.

Een factureringssysteem

Gebruik een factureringssysteem. Als u een geautomatiseerd factureringssysteem gebruikt, verhoogt u uw kansen om op tijd betaald te krijgen en hoe snel u wordt betaald. U kunt instellen hoeveel tijd een klant krijgt om een factuur te betalen en u kan volgen wanneer een factuur te laat is. U kan kosten vermijden door uw klanten te vragen contant of per overschrijving te betalen, maar misschien wilt u uw klanten ook de mogelijkheid bieden om met kredietkaart te betalen.

Inkomensbescherming

De beste manier om uw bedrijf, uw inkomen en uzelf te beschermen, is voldoende verzekeringen af te sluiten om al deze belangrijke zaken te dekken. Neem contact op met uw verzekeringsagent om ervoor te zorgen dat u de juiste verzekering hebt om uw bedrijf zonder onderbreking te laten werken. Het hebben van de juiste verzekering zal helpen om verloren inkomsten te vervangen als uw bedrijf niet in staat is om omzet te produceren als gevolg van een oorzaak dat gedekt wordt door één van uw polissen.

Een kredietlijn 

Het kan een goed idee zijn om een kredietlijn op te zetten voor uw bedrijf om uw uitgaven te dekken wanneer er tijdelijk niet voldoende geld beschikbaar is. In tegenstelling tot een gewone professionele lening, betaalt u alleen maar interesten als u de kredietlijn ook effectief ‘aanspreekt’. Afhankelijk van uw voorwaarden en behoeften, kan u € 1000 of € 10.000 lenen als u het nodig heeft. Vergelijk wel enkele kredietinstellingen om de beste deal te vinden.

Uitgaven spreiden

In plaats van grote bedragen aan uitgaven in één keer te betalen, kan u ze spreiden over een langere periode. Controleer natuurlijk of hier geen extra kosten aan verbonden zijn. Dit is waar "periodieke betalingsplannen" in het spel komen. Bijvoorbeeld: wanneer uw bedrijf een verzekering afsluit, kan u vragen om de premies per maand of per kwartaal te betalen. Hierdoor hoeft u geen voorafgaande, grote betaling te doen. Voor elk bedrijf, groot of klein, is cash flow altijd een uitdaging, maar u kunt uw inkomsten en uitgaven onder controle houden door de juiste hulpmiddelen te gebruiken om de klus te klaren.


Wens je graag meer informatie over cashflowmanagement? Lees dan zeker volgende artikels: '7 inzichten over cashflow', 'Waarom elk bedrijf een cashflow analyse nodig heeft?' en '4 tips voor een goed cash management'. Ga aan de slag met je cijfers, kom te weten hoe cash door je onderneming stroomt. Wens je hierbij advies of hulp van een virtuele CFO ? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda. {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x