CFO for a day - Made in Vlaanderen

12 maart 2019

CFO for a day - Made in Vlaanderen

A2Z Services lanceert CFO for a Day

Doelgerichte financiële begeleiding voor start-ups en kmo’s in een betaalbaar en flexibel kader

Huldenberg, 11 maart 2019 - Businessexpertbureau A2Z Services breidt haar diensten uit met CFO for a Day. Start-ups en kmo’s hebben nood aan professioneel financieel advies, maar slechts zelden de middelen om een financial manager voltijds in dienst te nemen. CFO for a Day koppelt de expertise en ervaring van een CFO aan schaalbaarheid en timing en maakt zo waardevolle begeleiding mogelijk in een betaalbaar format.

Ondernemers moeten een duidelijk beeld hebben van de cijfers en de financiële situatie van hun bedrijf. Dat is niet altijd evident, want dit inzicht vereist veel tijd en vooral expertise. “We merkten dat veel kleine en groeiende bedrijven nood hebben aan input op financieel vlak, maar nog niet beschikken over de financiële draagkracht om een full-time CFO in dienst te nemen”, vertelt Kristof Langsberg, zaakvoerder bij A2Z Services. “Daarom bieden we hen nu de mogelijkheid een beroep te doen op een ‘schaalbare CFO’ als verlengstuk van het reeds bestaande team op de momenten wanneer ze er nood aan hebben.”

Flexibiliteit en expertise

CFO for a Day werkt als volgt. Een ervaren financieel adviseur van A2Z gaat ter plaatse om alles in kaart te brengen, gaande van hoe het bedrijf op dat moment functioneert, over lopende processen tot cijfers en boekhouding. De noden worden in kaart gebracht en op basis hiervan bepaalt de CFO in samenspraak met het bedrijf in kwestie of er het best op wekelijkse of maandelijkse basis wordt samengewerkt.

Het team van A2Z Services bestaat uitsluitend uit beproefde ondernemers die zelf aan het hoofd staan van een onderneming of als financieel directeur bij topbedrijven gewerkt hebben. Deze aanpak maakt CFO for a Day uniek in België. Bovendien wordt er, naar Amerikaans voorbeeld, vaak gebruikgemaakt van digitale platforms. Zo zijn deze ‘virtuele CFO’s’ geen storende factor op de werkvloer voor de bedrijven en kunnen ze de activiteiten wel op de voet opvolgen.

Bedrijven die rekenen op CFO for a Day zijn niet gebonden aan hoge loonkosten voor een financial manager, die misschien niet efficiënt wordt ingezet of onvoldoende bagage heeft, maar kiezen voor een eenmalige doelgerichte tussenkomst door een ervaren adviseur met een CFO-profiel, bijvoorbeeld voor een analyse van de boekhouding, of een langdurend project. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ondernemingen toch weloverwogen beslissingen kunnen nemen op financieel vlak, zonder het risico op een financiële aderlating of hun core business uit het oog te verliezen.

De CFO gaat enerzijds zelf aan de slag maar begeleidt anderzijds ook mensen op de boekhouding of administratieve dienst met instructies en advies. “Op die manier fungeert de CFO ook als coach en bekwaamt het bedrijf zich meer in de eigen financiële en business aangelegenheden”, benadrukt Kristof.

Aanbod voor diverse sectoren

“Elke onderneming is anders. We hebben dan ook zeer uiteenlopende soorten bedrijven die op ons beroep doen”, vertelt Kristof. “We begeleiden onder andere bouwbedrijven, immokantoren, bedrijven in de retail, marketingkantoren … Sommige zijn pas opgestart en anderen zijn al meer dan 20 jaar bezig als familiebedrijf, doorgegeven van vader op zoon. Dat zijn allemaal zeer verschillende en doorslaggevende elementen waar we rekening mee houden.”

“Dankzij deze mix schaven we onszelf ook nog elke dag bij”, gaat hij verder. “We bekijken wat er zinvol was voor bepaalde ondernemingen en nemen dat mee naar een volgend project. Zo streven we steeds naar zo veel mogelijk efficiëntie.”

Meer info vindt u op www.a2zservices.be

Kristof Langsberg - Zaakvoerder A2Z Service


Gerelateerde artikels: 'A2Z services lanceert CFO 4 a day - Ondernemers' en 'CFO for a day - Pulse +'

Al deze expertise staat tot uw beschikking om u nog beter te helpen om te doen waar u goed in bent en om te focussen op de groei en het succes van uw onderneming. Wil je meer lezen over de taken van een CFO en de voordelen van een virtuele CFO? Lees dan zeker deze artikels: 'CFO 4 a day en uw onderneming', 5 redenen waarom jouw onderneming een virtuele CFO nodig heeft!, 5 redenen waarom steeds meer KMO's kiezen voor onze virtuele CFO-dienst. Wens je een virtueel finance-team om je te ondersteunen? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x