5 redenen waarom steeds meer KMO's kiezen voor onze virtuele CFO-dienst

14 april 2020

5 redenen waarom steeds meer KMO's kiezen voor onze virtuele CFO-dienst

Een virtuele CFO is goedkoper, sneller, meer gespecialiseerd en vraagt minder tijd dan een fysieke CFO. Geloof je ons niet? We zetten 5 feiten even op een rij en oordeel zelf maar.

Betaalbaarheid

Voor een fulltime CFO betaal je gemiddeld € 80.000 aan salaris alleen. Hou daarnaast nog rekening met de rekruteringskosten, ziektedagen, betaald verlof en de extra voordelen die deel uitmaken van een C-level positie, en de kosten beginnen flink op te lopen.

Onze virtuele CFO's zijn aanzienlijk goedkoper dan hun fulltime, fysieke equivalenten. Hoeveel minder? Volgens onze ervaring, maar liefst de helft van de kosten van een vaste CFO.

Kleinere bedrijven hebben vaak simpelweg niet het geld om een gewone CFO in dienst te nemen. Met onze virtuele CFO-dienst krijgen ze wel toegang tot wat ze nodig hebben om toch succesvol te zijn en dat tegen een veel lagere prijs.

Een virtuele CFO kan worden gebruikt op basis van behoeften en is voor jouw bedrijf dus een variabele kost in plaats van een vaste.

Meer tijd, minder verplichtingen

Een van de bepalende kenmerken van een virtuele CFO in vergelijking met een gewone, fulltime CFO is het feit dat ze geen werknemer van jouw bedrijf zijn.

Dat wil zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over uitbetalingen van verzekeringen, opleidingen en loopbaanontwikkeling of andere HR-kwesties.

Deze worden nu allemaal afgehandeld door ons. Je hebt veel minder verplichtingen en mogelijke pijnpunten met een virtuele CFO, wat betekent dat je minder tijd zal spenderen aan het blussen van branden en meer tijd zal kunnen besteden aan de verdere groei van jouw bedrijf.

Gespecialiseerde vaardigheden

Vaste CFO's zijn experts in hun vakgebied. Maar er is maar zo veel dat een enkele persoon kan leren, weten en doen.

Onze virtuele CFO-dienst lost dat eenvoudig op: je krijgt een team in plaats van een enkele CFO. Op deze manier krijg je verschillende expertises zonder dat je derden hoeft in te huren of afhankelijk bent van de zwakkere kant van de mogelijkheden van je CFO.

Een team van specialisten die dagelijks met hun expertise bezig zijn en niet af en toe. Zo maken ze niet éénmaal per jaar een budget, een cashflow-plan of een rapport per periode. Neen zij doen dit voor verschillende klanten meerdere malen per jaar.

Met andere woorden, jouw "virtuele CFO" bestaat eigenlijk uit veel verschillende experts die in één pakket zijn verpakt. Nooit meer proberen de 'huisarts' van CFO's te vinden; je hebt specialisten uit verschillende vakgebieden/sectoren binnen handbereik.

Beschikbaarheid

Het moderne zakelijke landschap verandert snel en je hebt een CFO nodig die snel en efficiënt op dergelijke problemen kan reageren. Maar zelfs de beste fysieke CFO's worden ziek of gaan op vakantie.

Uit het leven gegrepen: je hebt een geweldige opportuniteit op je bureau gekregen, hier is echter een deadline aan verbonden en de grootte van deze geweldige kans vraagt toch enig inzicht in de huidige financiële situatie van je onderneming, is het financieel haalbaar, wat is de terugverdientijd, hoe gaan de dit desnoods financieren? Normaal gesproken kan jouw CFO je helpen, maar op dit moment zijn ze ziek, weg of kunnen ze je op een of andere manier niet helpen.

Omdat onze virtuele CFO's in teams werken, heb je altijd iemand bij de hand om je te helpen met eventuele problemen waarmee je te maken heeft. Je hoeft niet meer te wachten, of opportuniteiten te mislopen, je krijgt onmiddellijk de hulp die jij nodig hebt.

Onafhankelijkheid

Objectiviteit is een moeilijk te verkrijgen product, maar onze virtuele CFO’s kunnen het bieden. Een CFO, vast bij jou in dienst, die dagelijks met jouw bedrijf bezig is, kan makkelijk, beïnvloedbaar zijn door deze nabijheid. Het kan voor dergelijke CFO's moeilijk zijn om een eerlijke analyse of financieel rapport te maken als het resultaat van een project/beslissing die door hun persoonlijk is genomen/voorgedragen minder positief is, dan werd voorgesteld.

Onze virtuele CFO’s hoeven daarentegen niet te lijden onder deze 'crisis van het ego'. Ze werken in teams en werken op afstand, zodat ze objectiever kunnen blijven bij het bekijken van jouw cijfers.

Hierdoor krijg je een consistent duidelijk beeld van jouw financiële situatie, goed of slecht, en kan je de nodige maatregelen nemen om problemen op te lossen.

Samenvatting

Kortom, er is heel weinig dat een fysieke CFO jou meer kan bieden dan wat een virtuele CFO dat kan. Meer zelfs, onze virtuele CFO’s zijn goedkoper, meer gespecialiseerd, bereikbaarder en onafhankelijker. Bovendien vragen ze minder van jouw kostbare tijd. Ze zijn toegankelijk voor kleinere bedrijven op een manier die fysieke CFO’s zelden tot nooit zijn.

Nu kan jouw bedrijf dezelfde voordelen genieten als grotere ondernemingen. Nog wat weigerachtig tegenover het “virtuele”, deze corona-crisis bewijst ons dagelijks dat we elkaar niet meer constant fysiek moeten zien om succesvol te kunnen vergaderen, zaken te bespreken, kortom om onze onderneming aan te sturen en advies te ontvangen.

Onze expertise staat tot uw beschikking om u nog beter te helpen om te doen waar u goed in bent en om te focussen op de groei en het succes van uw onderneming. Wil je meer lezen over de taken van een CFO en de voordelen van een virtuele CFO? Lees dan zeker de volgende artikels : 'CFO 4 a day en uw onderneming' en '5 redenen waarom jouw onderneming een virtuele CFO nodig heeft!'. Wens je hierbij advies of hulp van een virtuele CFO ? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.A2Z Services - info@a2zservices.be - +32(0)2 304 08 57{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x