CFO 4 a day en uw onderneming

19 februari 2019

CFO 4 a day en uw onderneming

Elk bedrijf, groot of klein, heeft recht op een een Chief Financial Officer (CFO)/financieel directeur. De verantwoordelijkheid van een CFO is een complexe klus met meerdere taken. Hij is eindverantwoordelijk voor het beheer van de financiële risico’s, het opstellen van de financiële administratie en het uitvoeren van het financiële beleid binnen een organisatie. Deze taken kunnen sterk variëren per bedrijf zijn bovendien in grote mate afhankelijk van de omvang van uw onderneming. 

De taken van een financieel directeur

  • In kaart brengen, analyseren en beheren van de geldstromen in een organisatie.
  • Opstellen van financiële rapportages (jaarverslagen, maandrapportages, budgetten, rentabiliteitsonderzoeken en van business plannen tot solvabiliteitsratio’s, etc.).
  • Verzorgen van de in- en externe  berichtgeving over de (financiële) situatie van een organisatie.
  • Nemen van strategische en operationele beslissingen aan de hand van financiële rapportages en ontwikkelingen.
  • Ontwikkelen en implementeren van financiële beleidslijnen en procedures, waaronder Key Performance Indicators (KPI’s).
  • Opstellen van een financiële planning en budgettering, de bewaking daarvan en controle op de uitgaven.
  • Aansturen van de financiële afdeling.
  • Verzorgen van de financiële rapportage aan het hoger management en/of de aandeelhouders en andere belangrijke stakeholders zoals banken, investeerders eventueel de revisor-commissaris en de verschillende fiscale overheden. 

Virtuele CFO

Met onze virtuele CFO kan u als klein(er) bedrijf, start-up of als bedrijf in volle groei beroep doen op dezelfde taken als hierboven vermeld. Iedere onderneming is verschillend, daarom kunnen de taken van de virtuele CFO afgestemd worden op de reële behoeften van uw bedrijf. 

Het cliënteel dat een beroep doet op onze dienst ‘Virtuele CFO’, en op CFO for a day tout court, zijn kleine(re) ondernemingen, start-ups en ondernemingen in volle groei. 

Laat je ontzorgen door onze virtuele CFO-dienst

De meeste grote bedrijven zullen een CFO fulltime in dienst hebben om de zaken te regelen. Voor kleine(re) bedrijven is onze virtuele CFO de ideale oplossing, want bovenop het voordeel dat het kostenbesparend is, heeft u ook de geriefelijkheid te weten dat uw financiën in handen zijn van een zeer bekwame expert. Dankzij de hulp van onze virtuele CFO kan u als ondernemer zich concentreren op uw passie en core business

Het tarief van een virtuele CFO varieert van de behoeften van elk bedrijf. Sommige kiezen voor onze hulp bij een eenmalig project of voor een tijdelijke oplossing. Maar misschien heeft u meer behoefte aan wekelijks of meer periodiek financieel advies. Onze virtuele CFO dienst voorziet u van een extern team van financiële experten die met u samenwerken om uw bedrijf tot succes te begeleiden.   

Zicht op uw cijfers wanneer u het wil? Absoluut! Wij volgen uw timing en deadlines! De virtuele CFO is niet zomaar een externe adviseur, neen, hij/zij is het verlengstuk van uw team.

Bij A2Z Services bieden we meerdere finance -en business experten aan die u helpen uw bedrijf op de goede weg te krijgen en te houden. Door gebruik te maken van onze virtuele CFO-dienst hebben we de mogelijkheid om u te helpen met zo weinig mogelijk afleiding van uw dagelijkse routine. 


Wens je meer te lezen over de voordelen van een virtuele CFO? Lees dan zeker dit artikel: '5 redenen waarom jouw onderneming een virtuele CFO nodig heeft!'. Wil je meer weten over de hulp en ondersteuning die een virtueel finance-team uw bedrijf kan bieden? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x