Outsourcing, een interessante oplossing voor bedrijven?

Outsourcing, een interessante oplossing voor bedrijven?

Outsourcing geraakt meer en meer ingeburgerd bij ondernemers. Ook voor kleine ondernemingen is het een interessant gegeven om mee aan de slag te gaan. Er zijn namelijk heel wat meer voordelen verbonden aan een samenwerking met een externe partij, dan iemand full-time in dienst te moeten nemen. Wij gidsen je er in dit blogbericht alvast even doorheen.


Business process outsourcing

Business process outsourcing klinkt als een heel zware term, maar in feite slaat het op niet meer of minder dan het uitbesteden van een kennisintensief proces aan derden. Die diepgaande kennis is dan ook van essentieel belang om het proces op een vlotte manier uit handen te nemen. In veel industrieën en sectoren is de concurrentie heel groot, waardoor inhoudelijke expertise de doorslag kan geven. Het business proces uitbesteden aan een derde (externe) partij kan hiervoor zorgen. 


Voordelen Business process outsourcing

  1. Kostenefficiënt

De grondslag om over te gaan tot outsourcing of het uitbesteden van een bepaald proces aan een derde partij ligt meestal aan het feit dat het een kostenbesparing met zich meebrengt. Soms zijn er nu eenmaal geen middelen voor bedrijven om iemand fulltime in dienst te nemen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Dit kan gaan van marketinggerelateerde werkzaamheden, tot het bieden van financieel advies. 

Indien het niet binnen de mogelijkheden ligt om inhouse een functie te voorzien, biedt outsourcing de ideale oplossing. Er dient bovendien niet geïnvesteerd te worden in het opleiden van een nieuwe werknemer. Een externe partij beschikt over alle expertise die nodig zou moeten zijn en kan dus ook meteen aan de slag gaan zonder enig tijd- en/of kostenverlies.

  1. Focussen op core business

Een voordeel voor zowel het bedrijf dat beroep doet op een externe partij, als voor de externe partij zelf. Het bedrijf kan zich, door het uitbesteden van bepaalde processen, volledig focussen op de core van hun business. Administratieve taken, boekhouding, voorbereiding van persberichten en nog zoveel meer vallen weg uit het takenpakket, waardoor alle aandacht kan gaan naar de kernactiviteiten van jouw onderneming.


Voor de externe partij die zich aanbiedt biedt het uiteraard ook een voordeel. Zij zijn dag in, dag uit bezig met de bepaalde materie waar ze voor ingeschakeld worden. Hierdoor blijven zij ook up to date omtrent alle evoluties binnen die sector, iets wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat er weinig, tot zelfs geen fouten in hun werk sluipen.

  1. Expertise binnenhalen die je zelf niet hebt

Het is niet ongebruikelijk dat voor bepaalde zaken binnen de onderneming onvoldoende expertise of knowhow aanwezig is om het zelf uit te voeren. Het uitbesteden van dat proces is dan bijna onvermijdelijk. Denk maar aan kmo’s die beroep willen doen op uitgebreid financieel advies om nieuwe investeringen aan te vragen, budgetten op te stellen of financieel strategische plannen uit te werken. De expertise ontbreekt dikwijls om dit zelf tot een goed eind te brengen, waardoor een externe partij de ideale uitbreiding wordt op het in-house team.

  1. Continuïteit en risicomanagement

Aansluitend op bovenstaand voordeel zorgt het uitbesteden van bepaalde processen ook voor continuïteit binnen de onderneming. Er gaat geen onnodige tijd verloren aan het uitpluizen van sommige technische of diepgaande aspecten rond de materie. Klanten, eigen werknemers of externen hoeven zo ook niet lang te wachten op een antwoord en er kan altijd kort op de bal gespeeld worden. Het risico op niet-tevreden klanten verkleint zo ook een flink stuk.

  1. Flexibiliteit

De flexibiliteit van je onderneming vergroot enorm. Door enkel te betalen voor datgene wat je nodig hebt, spaar je middelen uit die je eventueel op andere plaatsen binnen je onderneming kan inzetten.

Wil je graag je de CFO-luik van je bedrijf outsourcen? Lees dan zeker de volgende artikels over de voordelen van een virtuele CFO: '5 redenen waarom jouw onderneming een virtuele CFO nodig heeft!' en '5 redenen waarom steeds meer KMO's kiezen voor onze virtuele CFO-dienst'. 

Ook overtuigd geraakt om bepaalde business processen te gaan outsourcen? Contacteer ons dan vrijblijvend. A2Z services zorgt alvast voor het financiële luik. Veel kmo’s ontbreken het werkvolume of de financiële draagkracht om full-time een CFO of finance controller in dienst te nemen. Bij ons vind je de oplossing. Wens je een virtueel finance-team om je te ondersteunen? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x