Ervaring in de sector vereist?

11 januari 2022

Ervaring in de sector vereist?

Heb jij ervaring in mijn sector?

Deze vraag krijgen wij regelmatig, dus leek het ons nuttig deze te beantwoorden.

Veel adviseurs, dienstverleners krijgen deze vraag vroeg of laat eens gesteld: “Mijn bedrijf is uniek. Mijn sector is speciaal en ingewikkeld. Als je geen ervaring hebt in mijn branche, hoe kun je me dan optimaal adviseren en helpen?”

Ons antwoord en tevens oplossing: de gevarieerde achtergrond van onze CFO’s bieden de nodige innovatieve inzichten:

Laat me even verduidelijken aan de hand van een “uit het leven gegrepen” situatie van enkele weken geleden. Een potentiële klant, eigenaar van een metaalbedrijf, die zei: "Maar jullie hebben niet veel ervaring in de metaalsector, hoe kunnen jullie me dan helpen een beter metaalbedrijf te worden?"

Voor een goed begrip, we vinden dit een legitieme vraag en we gaan deze dus ook niet uit de weg.

Ons standpunt is: elke onderneming is uniek, maar bedrijfsstructuren zijn universeel.

=> Het kan helpen, maar het is geen vereiste of garantie op een succesvolle samenwerking.

De CFO's die deel uitmaken van A2Z Services, hebben in meerdere sectoren gewerkt. Uit al die kennis halen ze wat ze nodig hebben voor jouw specifieke situatie. Al die ervaring biedt hen inzicht in zowel de specifieke gebieden waar je hulp nodig hebt als de methodes om je problemen op te lossen. Met die 'out of the box'-inzichten kunnen ze de geschikte oplossingen vervolgens toepassen op je unieke bedrijf.

Denk hier eens over na: je kiest voor een CFO met ervaring in slechts één sector:

Als je beroep doet op een adviseur/dienstverlener die uitsluitend met 30 ondernemingen in je specifieke sector heeft gewerkt en dus hetzelfde advies al heeft gegeven aan elk van die 30 bedrijven die uiteindelijk toch concurrenten van je zijn:

1. Hoe weet je of dat advies de beste oplossing is om je unieke probleem op te lossen?

2. Welk voordeel geeft je dat ten opzichte van je concurrenten?

Bij A2Z Services krijg je daarentegen toegang tot de informatie, ervaring en kennis die onze CFO’s tijdens hun 20 tot 35 jarige carrière hebben opgebouwd. Onze CFO's hebben in veel verschillende bedrijven en sectoren gewerkt en putten uit al die ervaringen en kennis om innovatieve oplossingen toe te passen op de uitdagingen waarmee je bedrijf wordt geconfronteerd. Werken met een CFO die ervaring heeft in verschillende sectoren, geeft je dat extra voordeel van inzichten en advies waar je concurrenten geen toegang toe hebben.

Net het aanleveren van die strategische inzichten in de manier waarop je bedrijf opereert, zijn een essentiële taak van een CFO.

PS: We hebben de zaakvoerder van het metaalbedrijf kunnen overtuigen om met A2Z Services als financiële co-piloot zijn groei duurzaam verder te zetten.

Wil je graag meer lezen over wat een CFO ook voor jouw onderneming kan betekenen? Lees dan zeker volgende artikels '5 redenen waarom jouw onderneming een virtuele CFO nodig heeft'. Wens je een virtueel finance-team om je te ondersteunen? Een succesvolle samenwerking begint met een goed gesprek. Ontdek het dienstenpakket van A2Z en leg nu jouw gratis en vrijblijvend gesprek van 30 minuten vast, rechtstreeks in onze agenda.

Boek nu jouw vrijblijvend gesprek van 30 minuten{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x